Ezt a részt egy kis összehasonítás miatt indítottam el.

Sokan úgy gondolják hogy a hörcsögök nem szeretnek egyedül lenni és ezért vesznek mellé egy másik hörcsögöt. Sajnos ez a Dzsungáriai hörcsög esetében végzetes döntés is lehet.

Ha már mindenképp több hörcsögöt szeretnénk, akkor válasszuk inkább a Roborovszky hörcsögöt. Őket lehet csoportosan tartani.

Viszont jóval gyorsabbak és kisebbek is.

2011. július 21-.én vettem az első Roborovszky törpehörcsögeim egy kereskedésben.

Ez lett az otthonuk bár egyelőre csak az alsó szintet használják.

Még 2 vagy 3 hörcsögöt akarok hozzájuk venni. Szeretnék személyes tapasztalatot szerezni erről az apró és igen bájos pofijú kis állatról.

A harmadik Roborovszky 2011. augusztus 11.-én érkezett egy hobbi tartótól sajnos elég rossz bőrben van így ő egyelőre karanténban erősödik. A gazdája megtett érte mindent de lévén, hogy ez volt az első alom nála így teljesen még nem tudta fölerősíteni.

Így érkezet

Mára már a szemét sikerült meggyógyítani de a bőre még nem az igazi így marad a karanténban még pár hetet, addig még gyarapodhat is.

Tapasztalatok:

2011.08.29.

Vegyesek az érzések még mindig de mostanra rájöttem hogy felesleges párhuzamot vonni a két faj között, mert ég és föld a kettő. Csak az etetésükben látok hasonlóságot, bár úgy látom ők annyira nincsenek oda gyümölcsért illetve a zöldségért. Észrevehetően kevesebbet esznek belőle, valamint a joghurt, tejföl se fogy náluk annyira.

Viszont a magokat nagyon szeretik és az itatót is többet használják. A héten beköltözik a kicsi is. Aki már teljesen jól van és 2x akkora mint mikor jött.

Sajnos a rotapalotából ki kell költözniük mivel csak az alsó szinten mozognak a csőben föl mászás gond nekik. Így most egy nagyobb ketrecet keresek nekik amiben tudok szinteket tenni.

2011.10.01

Végre elkészült az új helyük. Most egy 30×60 as alapterületű ketrecbe költözik a csapat melyben egy nagyobb és egy kisebb alvó hely van. Valamint két futó kerék és rengeteg mászási lehetőség.

Eddig mindenki jól érzi magát. Viszont fontos szem előtt tartani ha több hörcsögöt tartunk együtt fontos a nagyobb élettér és több búvóhely elhelyezése.

2011.10.28

Ma megint költözött a csapat remélhetőleg most már a végleges helyükre kerülhettek. Még kapnak pár bújó csövet hogy lakájosabb legyen a számukra.

2011.11.25

A csapat már teljesen össze szokott. Kialakultak a rangsorok és a viták teljesen megszűntek. Esténként mindenki futókerekezik viszont sokkal ritkábban jönnek elő mint a dzsungáriai hörcsögök. Ahhoz képest hogy 3-an vannak ritkában látom őket…

2012.02.19

Az állapotok idilliek. Mindenki szépen növegszik és szépek egészségesek. A szelídítésük nem okoz igazán gondot sokkal jobban elviselik az érintést mint hittem, soha egy fenyegető hangot nem hallatnak. De a sebességük félelmetes. Szinte meg nem állnak ha kézben vannak folyton megy a felfedezés, kutatás, szaglászás.

Igazán kedves társak.

Folytatása következik.